Veerregles
NL
De goedkoopste veerregels van Europa!!
Veerregles
Veerregles
 Kategorieën  De nieuwste geluidsisolerende produkten !!
» Veerregels
» Dakplaten
» Foam
» Geluidsisolatie
» Voorzetwanden

ABC - geluidsisolatie met voorzetwand of voorzetwanden

Verbetering geluidisolatie door middel van voorzetwand

Het verbeteren van de geluidsisolatie tussen woningen cq vertrekken kan op een relatief voordelige wijze door middel van het plaatsen van een voorzetwand. Voorzetwanden zijn er in vele vormen en maten, volgens de specificaties is en één nog beter dan de ander. Een kritische vergelijking is hierbij echter gewenst. U kunt onze veerrregels direct on-line bestellen in onze WEBSHOP

Allereest is voor het effect van de voorzetwand de massa van de basisconstructie van belang, dit heeft te maken met de zogenaamde grensfrequentie, in het algemeen geldt hoe zwaarder de basiswand hoe lager de grensfrequentie. De voorzetwand gaat werken vanaf de grensfrequentie. Als basiswand dus niet zo zwaar is zal de grensfrequentie dus hoger liggen en zal de voorzetwand niet werken voor lage tonen. Dit effect kan voor een deel weer opgevangen worden door de spouw van de voorzetwand te vergroten. De verbetering van de geluidsisolatie van een voorzetwand bij een standaard woningscheidende wand ligt tussen de 2 dB en 20 dB, hierbij speelt tevens de bijdrage van de zogenaamde flankerende geluidstransmissie of omloopgeluid.

 
Voorzetwanden Als we de laatste twee genoemde factoren gemakshalve even buiten beschouwing laten zijn naast de basisconstructie van belang dat de tussenlaag – de veer – zo soepel mogelijk is. Hoe stijver de tussen laag hoe slechter de resultaten worden. Tevens geldt hoe groter de spouw – dwz de afstand tot de basismuur – des te beter is de isolatie verbetering.
 

Bij veerregels voor voorzetwanden geldt met name de dikte van de veer (foam) en de dynamische stijfheid van deze foam. Bij veerregels is het dus van belang dat de foam zo dik mogelijk is en de mdf-latten of het metaal zo dun mogelijk.

Daarnaast is de spouwvulling van belang, meestal wordt gesteld dat de spouwvulling alleen van belang is voor het onderdrukken van spouwresonanties en beweren dat lichte wolachtige materialen voldoende zijn. In eerste instantie heeft de vulling van de spouw en significante invloed, hoe dikker de spouwvullen hoe beter de luchtgeluidisolatie. Dus voor een maximaal resultaat dient de spouw volledig gevuld te zijn. Daarnaast is de stromingsweerstand van de spouwvulling van belang, hoe lichter de basis wand hoe groter dit effect. Zeer globaal ligt het effect van verdubbeling van de densiteit van de spouwvulling op 1 á 2 dB per, het verschil op minerale wol of polyester wol en akoestisch foam kan dus 2 tot 5 dB zijn. Bij lichte constructie is het effect groter dan zware constructies.

Het geheel is natuurlijk veel complexer dan hierboven omschreven, wilt u zekerheid over de effecten van de aan te brengen voorzetwand dan zult u een akoestisch advies gemaakt moeten worden. Veelal zullen er dan eerst geluidmetingen verricht moeten worden, globaal liggen de kosten voor zo’n advies op 500 tot 1500 euro.

Met onze voorzetwand met Q-veerregels hebben wij twee praktische systemen ontwikkeld. Een standaard systeem van 50mm dikte en een optimum systeem van 80 mm dikte.

Het Q-systeem is de voordeligste voorzetwand constructie in europa bij vergelijkbare prestaties. Silence is golden is onze slogan. Bel voor informatie : 0182-353385

 All rights reserved ® 2007 - 2009 Kontakt | Links